Κυριακή, Αυγούστου 13, 2006

Αφρική τέλος, έτσι ξαφνικά...

...για ένα λόγο προσωπικό, που δε θα αναφέρω. Αλλά αυτό θα είναι το τέλος ή μήπως η αρχή του ταξιδιού; Αυτό αναρωτιέμαι καθώς κάθομαι κουρασμένος και νυσταγμένος για μια ακόμη φορά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Θα ήθελα να είναι η αρχή, αλλά το λέω ξανά: "Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, οι θεοί γελάνε..."
Πάντως ακόμη κι αν έφυγα την Αφρική την κουβαλώ μαζί μου. Είναι στις εικόνες που αποτύπωσα στο μυαλό μου και με τη φωτογραφική μηχανή, είναι στους ανθρώπους που γνώρισα, είναι στα πράγματα που δεν είδα. Είναι και στο συνταρακτικό βιβλίο Bang Bang Club (σ' ευχαριστώ Μιραντολίνα) που μόλις άρχισα να διαβάζω, είναι και στα λόγια του Μαντίμπα, είναι και στο νέο βιβλίο του Wilbur Smith.
Αν με ρωτήσετε κατά πόσο είμαι ικανοποιημένος από το ταξίδι, δε ξέρω στ' αλήθεια τι ν' απαντήσω. Απ' τη μία είμαι επειδή πήρα μια πρώτη γεύση από Αφρική, απ' την άλλη όχι, επειδή δεν είδα αρκετά.
Όπως και νάχει, το μπλόγκι αυτό δε κλείνει εδώ τον κύκλο του. Μάλλον τώρα τον ανοίγει. Θα πιάσω απ' τα κέρατα την ευκαιρία που μου δίνεται, μέσα από την ατυχία, να το εμπλουτίσω όσο περισσότερο μπορώ: με εικόνες, με συνδέσμους, με ειδήσεις, με παρουσιάσεις βιβλίων και με μουσικές.
Εύχομαι να εξακολουθήσω να σας έχω συνταξιδιώτες στη νέα περιπέτεια της γνώσης που μόλις αρχίζει...

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Αχ, και τρόμαξα μόλις είδα τον τίτλο! Τελευταία εξαφανίζονται κάποια ωραία μπλογκς και στενοχωριέμαι.. μου λείπουν.. Μη φύγεις κι εσύ, ε

Σ' ευχαριστώ για όλα όσα ανέβασες ως τώρα!:-))

ci είπε...

Καλή συνέχεια όπου βρεθείς, χαίρομαι που θα συνεχίσεις να ενημερώνεις το "Αφρική".. είναι από τα blogs που ξαναδιαβάζω το ίδιο ποστ δυο και τρεις φορές.
Take care

Λακης Φουρουκλας είπε...

Rodia & Citronella σας ευχαριστώ. Όσο για το να παρατήσω το μπλογκ, ούτε λόγος να γίνεται. Ίσα ίσα που με τον καιρό ελπίζω να το κάνω καλύτερο

Mirandolina είπε...

τωρα προλαβα να διαβασω λιγο -- εγώ σε ευχαριστω για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας. καλό δρόμο, ταξιδιώτη!