Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2010

Ξεκίνησε η 14η σύνοδος κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης


Η 14η σύνοδος κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή, της εργασίες της στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, που σε πρώτη φάση πρόκειται να αφιερωθούν στην διαδοχή του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, στην προεδρία του οργανισμού, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Την έναρξη των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, κήρυξε ο Καντάφι.

Στη σύνοδο παρευρίσκονται ο Χοσέ Λουίς Ρονγτρίγκεθ Θαπατέρο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας που το εξάμηνο αυτό προεδρεύει της ΕΕ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Πινγκ. Στην επίσημη τελετή, όπου παρουσιάστηκε και η αποτελούμενη από 53 αστέρια νέα σημαία του οργανισμού, παρευρίσκονται ακόμη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 53 χώρες, μέλη της Αφρικανικής Ένωσης (AU).

Eνός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των 90 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου, στα ανοικτά των λιβανικών ακτών, με τη συντριβή ενός αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Το απόγευμα θα μιλήσουν ο Θαπατέρο και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν, ενώ θα ακολουθήσει κεκλεισμένων των θυρών σύνοδος των Αφρικανών ηγετών για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Αφρικανικής Ένωσης.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: