Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2006

Αρχίζει αύριο το Φεστιβάλ της Μαμάς Αφρικής...

Γι' αυτό και δημοσιεύω αυτούσια πιο κάτω την επίσημη ανακοίνωση:

Το MAMA AFRICA ART FESTIVAL γίνεται πραγματικότητα στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2006, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, στο Ίλιον Αττικής.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στην Μη-Kυβερνητική Οργάνωση ‘Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης’ (www.enow.gr)

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των δράσεων του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης στην Αφρική, όπως η βοήθεια των Αφρικάνών γυναικών θυμάτων trafficking και επίσης να δοθεί η ευκαιρία να έρθουν στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Αφρικανική Κοινότητα στην χώρα μας.

Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Αφρικανικών Κοινοτήτών της Ελλάδας. Στόχος είναι το Φεστιβάλ να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, ως ένας θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς, μέσα από την μουσική, την έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας, το χορό, την γαστρονομία (Αφρικανική κουζίνα), τα εργαστήρια κρουστών και τις άλλες τέχνες. Παράλληλα θα λειτουργήσει και αγορά ειδών Αφρικανικής λαϊκής τέχνης.

Για δύο μέρες, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια κουλτούρα της Αφρικής, θα απολαύσουν τους θρύλους της Αφρικανικής μουσικής Alpha Blondy, Majek Fashek, Omar Faruk Tekbilek, Jambo Kenya αλλά και πολλά Ελληνικά συγκροτήματα, όπως Ρόδες, Locomondo, De Traces, Κώστα Χρονόπουλο, One Drop, BΩΞ, Ρεμπετόβεν, Anna Mystic (DJ set). Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια πολιτιστική πλατφόρμα έκφρασης για τους Αφρικανούς συμπολίτες μας.

Την παρουσίαση του MAMA AFRICA ART FESTIVAL θα αναλάβει η γνωστή για την δράση της ενάντια στον ρατσισμό και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΥΒΕΤ ΤΖΑΡΒΙΣ

Οι πόρτες του Φεστιβάλ θα ανοίγουν για το κοινό στις 12.00μμ.

Η τιμή του εισιτηρίου (20€ το διήμερο προπώληση και 15€ την ημέρα στο ταμείο) είναι μια ευχάριστη έκπληξη και ένα δυνατό κίνητρο για μαζική προσέλευση του κοινού. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (παιδιά κάτω των 10 ετών είναι δωρεάν). Ο επιλεγμένος χώρος – Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» – είναι κατάλληλος για όλη την οικογένεια, με πολλή πράσινο, καταπληκτικές λίμνες και υπέροχη θέα.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ Α.Ε., ο Τηλεοπτικός Σταθμός “Blue Sky”, η εφημερίδα ΈΘΝΟΣ της Κυριακής και το περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ, η εφημερίδες ΠΟΛΙΤΗΣ και ΜΕΤΡΟ, τα περιοδικά ως3, CITY 210, ΠΟΠ & ΡΟΚ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 FM και ΚΟΣΜΟΣ 93,6 FM το πολιτιστικό portal www.cultureguide.gr και το μουσικό portal www.musiccorner.gr.

Το συντονισμό και την οργάνωση της παραγωγής του Φεστιβάλ έχουν αναλάβει η ARTWAVES και η REAL TIME EVENTS με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου ‘ΚΑΛΛΙΧΩΡΟΝ’.
H προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω του δικτύου των καταστημάτων METROPOLIS, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, ACS, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, STER CINEMAS, VIDEORAMA και διαδυκτιακά μέσω της ιστοσελίδας www.ts1.gr

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 – 3300413, στο τηλ./φαξ 210-3300416, καθώς και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.mamaafricafestival.com.

3 σχόλια:

unapatatras είπε...

see u there!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αρκετά καλά ο χώρος ήταν ιδανικός , ήρθε και κόσμος , και ήταν η πρώτη φορά μακάρι να έχει και συνέχεια και με υποστήριξη μεγαλύτερη...κάτι που δεν είδα και θα ήθελα να δώ .. πρεσβείες χωρών της αφρικής. Πέρασα ωραία και τις δυό μέρες.

Γιάννης

Λακης Φουρουκλας είπε...

Παιδιά εγώ δεν πήγα μια και δεν βρίσκομαι στην Αθήνα. Θα ήθελε κάποιος από εσάς να γράψει ένα άρθρο - με κάποιες φώτο αν είναι δυνατόν - για να ανεβάσω εδώ. Επίσης, μήπως ξέρετε πως να κάνω το μπλογκ συλλογικό; Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος προς το παρόν και έτσι κάπως παραμέλησα το μπλογκ, το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο με τη συμμετοχή όλων...