Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

Πιο αγαπητή προσωπικότητα στον κόσμο ο Νέλσον Μαντέλα

Πιο αντιπαθητική ο Τζορτζ Μπους

Ο Νέλσον Μαντέλα είναι η πιο αγαπητή προσωπικότητα στον κόσμο, σε αντίθεση με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους που είναι τελευταίος στις προτιμήσεις του κόσμου μαζί με τους ηγέτες του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, όπως δείχνει μια καναδική σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων "Angus Reid Strategies" για λογαριασμό του μεγάλης κυκλοφορίας καναδικού περιοδικού "Maclean's" κατέταξε 19 προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου ρωτώντας πολίτες από 20 χώρες και κατέγραψε τη δημοτικότητά τους.
Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και ήρωας-αγωνιστής για την κατάργηση του απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα, έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα και ακολουθεί ο πρόεδρος της Microsoft και γνωστός φιλάνθρωπος, Μπίλ Γκέιτς.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Δαλάι-Λάμα, στην τέταρτη ο γνωστός τραγουδιστής και αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μπόνο, ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ενώ έκτος έρχεται ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν. Ο πρόεδρος Μπους βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, είναι 16ος και ακολουθείται μόνο από τον ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα και τον βορειοκορεάτη πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ιλ. Πάνω από τον κ. Μπους, στην 15η θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες .
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η κατάταξη του κ. Μπους αξίζει να επισημανθεί ιδιαιτέρως γιατί βρίσκεται στο τέλος-τέλος μαζί με πολιτικούς τους ζητά από τη διεθνή κοινότητα να τους απορρίψει ως επικίνδυνους. Χαμηλές θέσεις στον κατάλογο των πλέον αγαπητών προσωπικοτήτων καταλαμβάνουν τόσο ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, 12ος, όσο και ο Πάπας Βενέδικτος 13ος αλλά και η Κοντολίζα Ράις 14η.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: