Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

Ανθρωπιστική κρίση στη Ζιμπάμπουε

H ανθρωπιστική κρίση στη Ζιμπάμπουε - όπου μια μεγάλη επιδημία χολέρας έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο σε 360 πολίτες--αποτελεί «την μεγαλύτερη απειλή» στην ιστορία της χώρας, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μόργκαν Τσβαντγκιράι.
«Η ανθρωπιστική κρίση που έχει προσβάλει όλους στην Ζιμπάμπουε εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη απειλή που η χώρα έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα», γράφει ο ηγέτης του Κινήματος για τη Δημοκρατική αλλαγή σε σχετική ανακοίνωσή του.
«Τη στιγμή που εκατομμύρια άτομα θα απειλούνται από την πείνα τους μήνες που έρχονται, ο αριθμός των νεκρών από τη χολέρα αυξάνει ανησυχητικά και τώρα πια έχουμε τουλάχιστον 50 θανάτους ημερησίως, ενώ η απειλή αυξάνει συνεχώς με δραματικό τρόπο τώρα μάλιστα που μπαίνουμε στην εποχή των βροχών», προστίθεται στην ανακοίνωση του κ. Τσβανγκιράι.
Μέχρι στιγμής από τον Αύγουστο και έως σήμερα έχουν καταγραφεί εννέα χιλιάδες κρούσματα χολέρας εκ των οποίων 366 κατέληξαν σε θάνατο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που εκτιμά ότι κατά τον μήνα Ιανουάριο περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Ζιμπάμπουε θα έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: