Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

"Φορούσε παντελόνι. Μαστιγώστε την!"


Το παντελόνι που φόρεσε μια νεαρή γυναίκα δημοσίως γίνεται σημαία μιας υπόθεσης που αφορά εκατομμύρια γυναίκες του Σουδάν.

Η Λούμπνα Αχμέντ αλ Χουσεΐν, αποφασισμένη να αποδείξει την αντισυνταγματικότητα του άρθρου περί «μη ευπρεπών ρούχων» (REUTERS / Mohamed Nareldin Abdallh) Με θάρρος και έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να προκαλέσει η πράξη της, η 30χρονη Σουδανή δημοσιογράφος Λούμπνα Αχμέντ αλ-Χουσεΐν παρουσιάζεται σήμερα στο δικαστήριο του Χαρτούμ για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της «μη ευπρεπούς εμφάνισης». Αν καταδικαστεί, θα μαστιγωθεί 40 φορές.

«Είμαι έτοιμη να δεχτώ και 40.000 βουρδουλιές», δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η Λούμπνα, που σήμερα είναι αποφασισμένη να πάει στο δικαστήριο φορώντας το... σατανικό παντελόνι. Η Λούμπνα, που γράφει για την αριστερή εφημερίδα Αλ-Σαχάφα και εργάζεται στον τομέα επικοινωνίας της αποστολής του ΟΗΕ στο Σουδάν, συνελήφθη στις 3 Ιουλίου σε εστιατόριο του Χαρτούμ γιατί φορούσε παντελόνι -για την ιστορία ήταν φαρδύ και ήταν συνδυασμένο με μακριά, επίσης φαρδιά μπλούζα.

Η συνέχεια στην Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: