Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

Το ματς άρχισε, το μουντιάλ ακόμη

«Θα δείτε το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών». Την υπόσχεση αυτή είχε δώσει ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι, όταν η FIFA ανέθεσε στη χώρα του τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2010. Την ίδια υπόσχεση επαναλαμβάνει ο σημερινός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, περιχαρής που θα πρωτοστατήσει σε ένα γεγονός που, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, «έχει γεμίσει περηφάνια όλους τους Νοτιοαφρικανούς».

Η συνέχεια εδώ

Πρόεδρος για σαπουνόπερα


Ο σημερινός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής βρίσκεται στον αντίποδα του Νέλσον Μαντέλα. Αν ο Μαντέλα αποτελεί σύμβολο του αγώνα και επιτομή της αξιοπρέπειας και της σύνεσης, ο Τζέικομπ Ζούμα θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστεί σε σαπουνόπερα: πρώην αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ, ταπεινής καταγωγής, χαμηλής μόρφωσης, λαϊκιστής, πολύγαμος, πολύτεκνος, σέρνει κατηγορίες για βιασμό και δωροδοκίες και παρ' όλα αυτά, εξελέγη πρόεδρος.

Η συνέχεια εδώ

Το ζήτημα της ασφάλειας στη σέντρα


Πέρυσι μετρήθηκαν περισσότερες από 18.000 ανθρωποκτονίες, δηλαδή 49 φόνοι τη μέρα, κατά μέσο όρο, ενώ στις χαμηλότερες βαθμίδες της εγκληματικότητας, οι κλοπές αυτοκινήτων αποτελούν τη συνηθέστερη περίπτωση παραβατικότητας που μάλιστα ακολουθεί αυξητική τάση την τελευταία πενταετία. Ντόπιοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές, φανατικοί μουσουλμάνοι που απεργάζονται συνωμοσίες και δολοφονικά σχέδια με τυφλούς στόχους, εισαγόμενοι τρομοκράτες έτοιμοι για όλα, ολοκληρώνουν την εικόνα του περιβάλλοντος ασφαλείας στο νοτιοαφρικανικό κέρας, ακριβώς εκεί όπου θα ξεδιπλωθεί το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: