Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2011

Διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι με θέμα την ανοικοδόμηση της Λιβύης

Στο Παρίσι ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης διεθνής διάσκεψη για τις εξελίξεις και το μέλλον της Λιβύης μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί και του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον. Αναγνωρίστηκε και από τη Ρωσία το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμη αρχή εξουσίας της Λιβύης, ενώ η Γαλλία αποδεσμεύει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τις «παγωμένες» λιβυκές καταθέσεις για να το παραδώσει στους αντικαθεστωτικούς. Σε μερική άρση των κυρώσεων συμφώνησε η ΕΕ.

Εκπρόσωποι από 60 χώρες συναντώνται με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, για να συζητήσουν για την δημοκρατική μετάβαση και την ανοικοδόμηση της Λιβύης, καθώς το στρατιωτικό μέρος της επιχείρησης οδεύει προς το τέλος του.

Η συνέχεια εδώ

Ενώ ο Καντάφι καλεί σε αντίσταση...

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν την αντίσταση», εκτιμώντας ότι εξεγερμένοι και ΝΑΤΟ είναι διχασμένοι. Αν και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται, το ηχογραφημένο μήνυμα του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai.

«Ακόμα κι αν δεν ακούτε τη φωνή μου, συνεχίστε την αντίσταση» δήλωσε ο Λίβυος συνταγματάρχης,
σύμφωνα με τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το δορυφορικό κανάλι Arrai που εδρεύει στη Συρία.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: