Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2011

Στενή συνεργασία CIA και MI6 με το καθεστώς Καντάφι αποκαλύπτουν έγγραφα

Οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν στενά με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, αποκαλύπτουν αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η CIA είχε φθάσει μέχρι του σημείου να συλλαμβάνει και να παραδίδει (από το 2002 έως το 2004) κρατούμενους στο λιβυκό καθεστώς για ανακρίσεις.

Η βρετανική εφημερίδα The Independent και η αμερικανική Wall Street Journal απέκτησαν πρόσβαση σε αρχεία που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών στην Τρίπολη από την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch (ΗΡW).

Η συνέχεια στο in.gr

Ενώ σύντομα θα βρέξει χρήμα στη Λιβύη

Εξακολουθώντας να χρησιμοποιεί ως βήμα το ίδιο φιλοκαθεστωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Δαμασκού, ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι καλεί με αλλεπάλληλα ηχογραφημένα μηνύματά του σε αντάρτικο των φυλών της ερήμου στη Λιβύη, ενώ το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο πασχίζει να πείσει τους συμμάχους του της διεθνούς κοινότητας για την ειλικρίνεια των προθέσεών του να δημιουργήσει συνθήκες δημοκρατικής διακυβέρνησης στη χώρα.
Και η Γερμανία ανταποκρίθηκε χθες στην απόφαση ταχείας αποδέσμευσης των παγωμένων, ύψους δεκάδων δισ. ευρώ λιβυκών κεφαλαίων σε 63 χώρες, που πήραν προχθές οι «Φίλοι της Λιβύης» κατά τη σύνοδό τους στο Παρίσι. Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε αποδέσμευση 1 δισ. ευρώ, από τα παγωμένα συνολικά 4,9 δισ. ευρώ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Η συνέχεια στην Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: