Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Αηδιαστικοί... όσοι δεν τους ανέχονται

Ο υπουργός Πληροφόρησης της Ζιμπάμπουε Σιχανίσο Ντόβου, χαρακτήρισε σήμερα «αηδιαστικούς» τους ξένους ηγέτες που κάλεσαν τον πρόεδρο της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε να παραιτηθεί και κατηγόρησε τη Δύση ότι «συνωμοτεί με στόχο μια στρατιωτική επέμβαση στη χώρα».
«Δεν έχω ευχάριστες λέξεις για να χαρακτηρίσω τους ηγέτες κρατών που κάνουν δηλώσεις κατά της Ζιμπάμπουε και ελπίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ανοίγουν τα αηδιαστικά στόματά τους για τη Ζιμπάμπουε», δήλωσε στον Τύπο ο κ. Ντόβου.
«Αφού στραγγάλισαν τη χώρα μας με τις κυρώσεις, την μόλυναν με χολέρα και με άνθρακα, οι Δυτικοί επιχειρούν να μας βουλιάξουν στο χάσμα μιας καταστροφής για να μπορέσουν να επέμβουν στρατιωτικά», συνέχισε ο κ. Ντόβου.
Η άσκηση διεθνούς πίεσης ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες για να επιτευχθεί η παραίτηση του προέδρου Μουγκάμπε -που είναι 84 χρόνων και βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 28 χρόνια- και να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο που αυξάνει την ένταση λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας.
Σήμερα και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «ήρθε ο καιρός να φύγει ο Μουγκάμπε» και κάλεσε τις γειτονικές στη Ζιμπάμπουε χώρες να ενώσουν τη φωνή τους, ώστε να τελειώσει η ηγεμονία του πρόεδρου.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: