Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Πεθαίνουν τα παιδιά στην Αφρική

Από λύσσα:

Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν την ζωή τους από λύσσα στην Λουάντα, από την αρχή του έτους, αυξήθηκε στα 69, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να αρχίσουν μία νέα εκστρατεία για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων στην πρωτεύουσα της Ανγκόλας. Τον περασμένο μήνα είχαν ανακοινωθεί 50 θάνατοι παιδιών από λύσσα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι εργαζόμενοι σε υπηρεσίας Υγείας περισυνέλεξαν εκατοντάδες αδέσποτους σκύλους στην Λουάντα σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του θανατηφόρου ιού που μεταδίδεται στους ανθρώπους με το δάγκωμα ενός μολυσμένου ζώου.

Περίπου χίλιοι αδέσποτοι σκύλοι έχουν μέχρι σήμερα περισυλλεγεί από τον Νοέμβριο που παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα λύσσας. Τα ζώα που αποδείχθηκε ότι ήταν θετικά στον ιό θανατώθηκαν ενώ τα υπόλοιπα αφέθηκαν ελεύθερα.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 10 ετών και διαμένουν σε φτωχογειτονιές της Λουάντα όπου χιλιάδες αδέσποτοι σκύλοι κυκλοφορούν στους δρόμους.


Και χολέρα:


Η επιδημία της χολέρας που έχει ξεσπάσει από τον Αύγουστο στη Ζιμπάμπουε, έχει προκαλέσει το θάνατο σε 3.712 ανθρώπους, ενώ συνολικά έχουν νοσήσει 78.882 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του ΟΗΕ για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας (OCHA).

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 3.688 νεκρούς και για 77.650 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Παγκόμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η επιδημία, η οποία έχει προκαλέσει πολυάριθμα θύματα στα αστικά κέντρα, εξαπλώνεται τώρα σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές της χώρας.


Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: