Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Σκοτώνονται ακόμη στη Σομαλία

Νέες σφοδρές μάχες στοίχησαν τη ζωή τουλάχιστον 23 ανθρώπων χθες (Τρίτη) στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, καθώς οι Ισλαμιστές αντάρτες συνέχισαν τις επιθέσεις τους, αψηφώντας την άφιξη του νέου προέδρου Σαρίφ Σέικ Άχμεντ στο Μογκαντίσου.
Οι μάχες ήταν οι αιματηρότερες των τελευταίων εβδομάδων και σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, η οποία στοίχησε τις ζωές 11 κυανοκράνων της Αφρικανικής Ένωσης-την πιο πολύνεκρη ενέργεια εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης αφότου αναπτύχθηκε, πριν από δύο χρόνια.
Μαχητές της οργάνωσης Χιζμπ αλ Ισλαμίγια (Ισλαμικό Κόμμα) έστησαν ενέδρα σε κυβερνητικά στρατεύματα στη νότια συνοικία Τάλεχ του Μογκαντίσου, κι ακολούθησε μάχη στην οποία τουλάχιστον 18 άμαχοι και πέντε μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν και 90 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν από διασταυρούμενα πυρά ή από όλμους που έπεσαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τον Άλι Έιντ, διευθυντή προσωπικού του νοσοκομείου Μεδίνα, του κεντρικού νοσοκομείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τουλάχιστον 77 άμαχοι εισήχθησαν στο συγκεκριμένο ίδρυμα, ενώ άλλοι 14 εισήχθησαν στο νοσοκομείο Ντεϊνίλ.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: