Κυριακή, Ιουνίου 21, 2009

Συνέντευξη της Αντζελίκ Κιντζό


Αυτή η γυναίκα δίνει ζωή σε ό,τι πιάνει στα χέρια της», έχει πει ο Πίτερ Γκάμπριελ για την Αντζελίκ Κιντζό. Μόνο που αυτή τη φορά η μεγάλη κυρία του σύγχρονου αφρικανικού τραγουδιού θα έχει πιο δύσκολο έργο: θα δώσει φωνή και ζωή στα τραγούδια της Νίνα Σιμόν. Εκτός από το ταλέντο τους και το δυναμισμό τους, οι δύο αυτές ερμηνεύτριες δεν έχουν πολλά κοινά. Η μία έζησε τη φρίκη του ρατσισμού στην Αμερική της δεκαετίας του '50 κι η άλλη μεγάλωσε μεν στην Αφρική, αλλά σε μια μορφωμένη κι ανοικτόμυαλη οικογένεια.

Εξι χρόνια μετά τον θάνατο της Σιμόν, η Κιντζό, παρέα με την Νταϊάν Ριβς, τη Λιζ Ράιτ και υπό το άγρυπνο βλέμμα της κόρης της Σελέστ Σιμόν, περιοδεύουν ανά τον κόσμο παρουσιάζοντας το αφιέρωμα «Sing the truth». Στις 6 Ιουλίου θα έρθουν και στο θέατρο του Λυκαβηττού. Η Κιντζό έχει «αναλάβει» να ερμηνεύσει τα «See line woman», «Young, Black and Gifted», «My baby just cares for me», «Ne me quite pas», κ.ά. «Αλίμονο αν ποτέ κανείς προσπαθήσει να τραγουδήσει όπως η Νίνα. Κάηκε! Δεν θα το δοκίμαζα ποτέ», λέει η τραγουδίστρια στο «7».

«Καμιά μας δεν σκοπεύει να τη μιμηθεί. Θέλω απλώς με αυτή τη συναυλία να την τιμήσω και να της πω πόσο την εκτιμώ. Αφήστε που έχω και την 16χρονη κόρη μου που είναι μεγάλη θαυμάστριά της και δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ αυτήν την πρόκληση».


Η συνέχεια στην Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: