Σάββατο, Αυγούστου 30, 2008

Ο Μουγκάμπε απορρίπτει συγκυβέρνηση

Το κόμμα του προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε ανακοίνωσε πως η αντιπολίτευση κατέθεσε νέο αίτημα για τον επιμερισμό της εξουσίας, το οποίο κρίθηκε απαράδεκτο από το καθεστώς, μέλη του οποίου συναντήθηκαν με τον νοτιοαφρικανό μεσολαβητή στην Πρετώρια, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η κρατική εφημερίδα Χέραλντ.
Το Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή (ΜΔC) του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μάρτιν Τσβανγκιράι ζήτησε να συμπροεδρεύουν της κυβέρνησης ο αρχηγός του κι ο πρόεδρος Μουγκάμπε, τονίζει πηγή του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF, που χαρακτήρισε την πρόταση «γελοία».
«Το κόμμα μας απέρριψε αυτήν την πρόταση, ως αναιδή και αποκαλυπτική της άγνοιας του τρόπου λειτουργίας μίας κυβέρνησης», τονίζει η ίδια πηγή, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Το MDC δεν έχει επιβεβαιώσει προς ώρας την είδηση αυτή, αρνούμενο να αποκαλύψει το παραμικρό για τις διαβουλεύσεις για τη συμφωνία περί συγκυβέρνησης, οι οποίες έχουν ανασταλεί από τις 12 Αυγούστου.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την παρουσία αντιπροσωπειών τους στη Νότιο Αφρική για ν' αποφασισθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τη Χέραλντ, κάθε πλευρά είχε συνάντηση χθες με τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Τάμπο Μπέκι, που λειτουργεί ως διαμεσολαβητής στην πολιτική κρίση στη Ζιμπάμπουε.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: