Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Δυο χιλιάδες νεκροί απ' τη χολέρα

Από την επιδημία της χολέρας που πλήττει τη Ζιμπάμπουε έχουν μέχρι σήμερα χάσει τη ζωή τους περίπου 2.000 άτομα και περίπου 40.000 είναι ασθενείς, ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ).
Η επιδημία εντείνει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα όπου ο πρόεδρος Μουγκάμπε και η αντιπολίτευση βρίσκονται σε αδιέξοδο σχετικά με μία συμφωνία για το μοίρασμα της εξουσίας και ο 80χρονος πρόεδρος δε συμμορφώνεται με τις εκκλήσεις της Δύσης για παραίτηση.
Σε ανακοίνωση (με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου) αναφέρεται ότι σε συνολικά 38.334 κρούσματα, τα 1.937 ήταν θανατηφόρα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ έχει μολυνθεί το 89% από τις συνολικά 62 περιοχές της χώρας.
Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί, εξαιτίας της εποχής των βροχών που εντείνονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και τελειώνει στο τέλος Μαρτίου. Από τις πλημμύρες που μπορεί να πλήξουν τις χαμηλότερες περιοχές της αφρικανικής χώρας αυξάνεται ο κίνδυνος επέκτασης της ασθένειας που ήδη έχει προκαλέσει κρούσματα και στις γειτονικές χώρες με τουλάχιστον 13 νεκρούς και 1.419 κρούσματα να έχουν καταγραφεί στην Νότια Αφρική, ενώ κρούσματα έχουν αναφερθεί και στις Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη και Ζάμπια.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: