Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

Επιδημία χολέρας στο Πάρκο Κρούγκερ

Η επιδημία χολέρας που πλήττει τη Ζιμπάμπουε και τμήματα των γειτονικών χωρών εξαπλώθηκε τώρα και στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής, αλλά οι υπεύθυνοι της περιοχής βεβαιώνουν ότι οι τουρίστες δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο, μεταδίδουν σήμερα τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Weekender, τα νερά ορισμένων ποταμών που διασχίζουν το τεράστιο αυτό βιότοπο βρέθηκαν θετικά στο μικρόβιο της χολέρας, αλλά ο εκπρόσωπος του Πάρκου Ρέιμοντ Τράβερς δήλωσε ότι το νερό της βρύσης είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Το Πάρκο Κρούγκερ, που συνορεύει με τη Μοζαμβίκη, είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Αφρικής. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες, με την ελπίδα να έλθουν σε διά ζώσης οπτική επαφή με τα «Μεγάλα Πέντε» είδη του ζωικού βασιλείου: ελέφαντα, ρινόκερω, βουβάλι, λιοντάρι και λεοπάρδαλη.
Στις δύο επαρχίες που περιβάλλουν το Πάρκο, τη Λιμπόπο και τη Μπουμαλάνγκα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4.000 κρούσματα χολέρας από τον περασμένο Νοέμβριο που εμφανιστηκε η νόσος, σκοτώνοντας τουλάχιστον 33 ανθρώπους.
Και οι δύο αυτές επαρχίες συνορεύουν με τη Ζιμπάμπουε, όπου από τον Αύγουστο έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 3.000 άνθρωποι εξαιτίας της κατάρρευσης του υδροδοτικού και του αποχετευτικού συστήματος, του τρόπου περισυλλογής των απορριμάτων, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών υπό το καθεστώς του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: