Σάββατο, Μαρτίου 07, 2009

Περίεργο "ατύχημα" στη Ζιμπάμπουε

Ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε Μόργκαν Τσβανγκιράι τραυματίστηκε και η σύζυγος του, Σούζαν έχασε την ζωή της, σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν σήμερα, σύμφωνα με πηγή του κόμματος που ηγείται ο κ. Τσβανγκιράι, Κίνημα για την Δημοκρατική Αλλαγή (MDC).

«Η Σούζαν Τσβανγκιράι πέθανε επιτόπου. Το ατύχημα συνέβη μεταξύ 16.00 και 17.00 (ώρα Ελλάδος), ενώ τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά», δήλωσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Μαριντάντε, εκπρόσωπο του MDC, ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε τραυματίστηκε ελαφρά και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι κρίσιμη.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι το όχημα του πρωθυπουργού της Ζιμπάμπουε αναποδογύρισε τρεις φορές μετά από την σύγκρουση με φορτηγό, το οποίο ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

«Συγκρούστηκε με φορτηγό. Όπως φαίνεται ο οδηγός του φορτηγού είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι. Την ώρα του ατυχήματος ο Μόργκαν Τσβανγκιράι κατευθυνόταν προς την Μπουχέρα για να παρευρεθεί σε συνεδρίαση», δήλωσε ένας υπουργός του MDC, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του.

Το ατύχημα συνέβη στα νότια της μικρής πόλης Μπεατρίσε, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Χαράρε.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Χαράρε-Μασβίνγκο. Μεταφέρθηκε στην Χαράρε και αυτήν την στιγμή τον εξετάζουν οι γιατροί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MDC.


Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: