Κυριακή, Ιουνίου 21, 2009

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σομαλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το υπουργικό συμβούλιο τη Σομαλία και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου κάλεσε τις γειτονικές χώρες να στείλουν στρατεύματα για να στηρίξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις, εντός 24 ωρών, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου.

Δύο βουλευτές έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, κατά τις οποίες έχουν ενταθεί οι μάχες ανάμεσα σε άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων και στους ισλαμιστές αντάρτες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Οι αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σααμπάμπ εδώ και ένα μήνα εντείνουν τις επιθέσεις και την Πέμπτη σκότωσαν τον υπουργό Εσωτερικών και άλλους τριάντα ανθρώπους σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Την Παρασκευή δολοφονήθηκε επίσης ένας βουλευτής στο βόρειο Μογκαντίσου.

«Η σομαλική κυβέρνηση αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση. Νωρίτερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, σεϊχης Άντεν Μοχάμεντ Μαντόμπε είχε καλέσει τις γειτονικές χώρες να στείλουν βοήθεια για να στηρίξουν την κυβέρνηση.


Η συνέχεια στην Καθημερινή

1 σχόλιο:

logia είπε...

Πως να χωρέσει το μυαλό τέτοια βιαιότητα; Ο,τι και να ψελλίσω είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που βιώνουν τα κακοποιημένα παιδιά στις "πολιτισμένες" και απολίτιστες κοινωνίες