Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

Σεξομανής ο πρόεδρος;

Οι Νοτιοαφρικανοί είχαν σε μεγάλο βαθμό αποδεχθεί το γεγονός ότι ο πρόεδρός τους είναι πολύγαμος. Η αποκάλυψη όμως ότι απέκτησε το 20ό παιδί του με μία γυναίκα η οποία δεν είναι μία από τις τρεις συζύγους του, έχει ανοίξει πολλές συζητήσεις.

O 67χρονος Ζούμα, ο οποίος ανήκει στη φυλή των Ζουλού που έχει παράδοση στην πολυγαμία, παραδέχθηκε πως απέκτησε μια εξώγαμη κόρη, την Ταντεκίλε Ματίνα, τεσσάρων μηνών σήμερα, με την 39χρονη διαζευγμένη Σονόνο Χόζα, κόρη ενός φίλου του, του Ίρβιν Χόζα, προέδρου της τοπικής επιτροπής διοργάνωσης του φετινού Μουντιάλ. Ο Ζούμα είχε τελέσει τον πέμπτο γάμο του τον περασμένο Ιανουάριο και έχει συνολικά τρεις συζύγους (καθώς μία αυτοκτόνησε και μία πήρε διαζύγιο).

Στη Νότια Αφρική επικρατεί η μονογαμία, αλλά η ιδιαιτερότητα των πολυγαμικών Ζουλού έχει αναγνωριστεί. Ακόμη και η αρχηγός της αντιπολίτευσης, η Έλεν Ζίλε, είχε υποσχεθεί μετά τον πέμπτο γάμο του Ζούμα ότι δεν θα μιλήσει ξανά για την ιδιωτική ζωή του προέδρου. Τώρα όμως εξανέστη.

Η συνέχεια στα Νέα

2 σχόλια:

rose είπε...

αν η πολυγαμία ήταν δικαιωμα και των γυναικων θα το εβλεπα διαφορετικα το θεμα...

η αληθεια είναι ότι απλά πρόκειται για μια προέκταση των πατριαρχικων δομικων χαρακτηριστικων σε ορισμενες κοινωνίες

Λακης Φουρουκλας είπε...

Έτσι είναι. Η πλάκα είναι ότι ανάλογα με το τι τους συμφέρει προσωπικά τη μια επικαλούνται την παράδοση και την άλλη την πρόοδο.