Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007

Η Ζιμπάμπουε δακρύζει και πάλι...

...Και αναρωτιέμαι αν θα σταματήσει κάποτε να δακρύζει! Μάλλον όχι, αφού η δύση την έχει ξεχάσει, με αποτέλεσμα ο δικτατορίσκος Μουγκάμπε να αλωνίζει.
Στα 7,600% ο πληθωρισμός, έλεγε η είδηση που μεταδόθηκε τις προάλλες, αφήνοντας όλους όσοι ασχολούνται ακόμη άφωνους. "Και που είσαι ακόμα!" λέω εγώ. Όσο εκείνο το άθλιο υποκείμενο βρίσκεται στην εξουσία η χώρα αποκλείεται να δει φως.
Όταν πήγα εκεί πέρυσι ο πληθωρισμός ήταν μόλις στο... 1,000% και όλοι αγωνίζονταν για να επιβιώσουν. Φανταστείτε πως είναι τώρα η κατάσταση! Και τα πράγματα θα γίνουν αναπόφευκτα χειρότερα αφού τα είδη πρώτης ανάγκης όλο και λιγοστεύουν, οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού και νερού είναι συνεχείς, οι διώξεις κατά των αντιφρονούντων συνεχίζονται αμείωτες και ο Μουγκάμπε εξακολουθεί να τυπώνει χαρτονομίσματα με τον... τόνο, για να έχει να πληρώνει την αστυνομία και το στρατό του.
Το άλλοτε κόσμημα της Αφρικής έγινε Γη του Εφιάλτη.

2 σχόλια:

dokisisofi είπε...

Το τελευταίο στον Πολίτη το διάβασες?

" Έγινε μια, παγκόσμιας εμβέλειας, έρευνα με κύριο ερώτημα: "Παρακαλούμε πείτε μας τη γνώμη σας για την έλλειψη τροφής στον υπόλοιπο κόσμο". Δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην ερεύνα, διότι : Στην Αφρική κανείς δεν ήξερε τί είναι η "τροφή". Στη Δυτική Ευρώπη κανείς δεν ήξερε τί είναι η "έλλειψη". Στην Ανατολική Ευρώπη και Ασία κανείς δεν ήξερε τί είναι η "γνώμη". Στη Νότια Αμερική κανείς δεν ήξερε τι σημαίνει "παρακαλούμε" και στις ΗΠΑ κανείς δεν ήξερε τί είναι "υπόλοιπος κόσμος".

Κορυφαίο ε?

Λακης Φουρουκλας είπε...

Παρατραβηγμένο, αλλά με μια δόση αλήθειας.