Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2008

Αδιέξοδο και πάλι στη Ζιμπάμπουε

Το κόμμα του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε ανακοίνωσε ότι το γεγονός πως ο Μόργκαν Τσβανγκιράι δεν παρέστη σε μία περιφερειακή σύνοδο κορυφής για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ζιμπάμπουε δείχνει ότι «δεν ενδιαφέρεται» σε ένα μοίρασμα της εξουσίας με τον ισχυρό άνδρα της χώρας.
Το Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή του Τσβανγκιράι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο ηγέτης του δεν θα μετέβαινε στην Σουαζιλάνδη για συνομιλίες με στο πλαίσιο της SADC, υπό την προεδρία του βασιλιά της Σουαζιλάνδης Μσουάτι ΙΙΙ.
O Moυγκάμπε βρίσκεται ήδη στην Σουαζιλάνδη για την σημερινή συνάντηση κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι θα αναφερθεί στην αποτυχημένη προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας να γεφυρώσει την διαφορά μεταξύ του Μουγκάμπε και του Τσβανγκιράι στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Από το Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή ανακοινώθηκε ότι ο Τσβανγκιράι δεν θα παραστεί επειδή δεν του χορηγήθηκαν τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα. Έκανε επίσης σαφές το κίνημα ότι θέλει να πραγματοποιηθεί μία πλήρης σύνοδος κορυφής για την κρίση και των 15 μελών της SADC και όχι μόνο της ομάδας για την ασφάλεια των τριών χωρών για να καταβληθεί προσπάθεια επίλυσης του αδιεξόδου.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: