Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2008

Επιθέσεις αυτοκτονίας στη Σομαλία

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώνεται από το πρωί στη Σομαλία, τη στιγμή που οι ηγέτες της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας συναντώνται στην Κένυα με τους ηγέτες των χωρών της ανατολικής Αφρικής προκειμένου να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στη Σομαλία. Δεκαεννέα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων, ενώ αξιωματούχοι της Σομαλίας αναφέρουν πως "δεν σταματάμε να μετράμε πτώματα".
Μεταξύ των στόχων των επιθέσεων ήταν και το προεδρικό μέγαρο της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Σομάλιλαντ, στην πρωτεύουσα της περιοχής Χαργκέισα. Έξω από το προεδρικό μέγαρο εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σκοτώνοντας αρκετούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν από τους συμβούλους του προέδρου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Δύο ακόμη επιθέσεις αυτοκτονίας είχαν σημειωθεί νωρίτερα, επίσης στην Χαργκέισα, οι οποίες είχαν στόχο το συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών και την πρεσβεία της Αιθιοπίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν νεκροί και τουλάχιστον τέσσερις βαριά τραυματισμένοι.
Άλλες δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν στον περίβολο του αυστηρά φρουρούμενου κτιρίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σομαλίας, στο Μποσάσο της Πουντλάνδης, βόρεια της χώρας. Στις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες.

Από τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: