Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Σφαγές αμάχων στο Κονγκό


Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από επιθέσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο ανατολικό Κονγκό, όπως αναφέρουν πηγές των Ηνωμένων Εθνών, που επικαλούνται πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες για τη σφαγή στους αντάρτες Χούτου από τη Ρουάντα.

Επικεφαλής παραστρατιωτικής οργάνωσης στην περιοχή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι έγινε επίθεση.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam προειδοποίησε ότι οι κοινές επιχειρήσεις των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και των κυβερνητικών δυνάμεων του Κονγκό εναντίον των ανταρτών Χούτου από τη Ρουάντα έχουν ως συνέπεια να υφίστανται μεγάλα δεινά οι άμαχοι. «Λαμβάνουμε επίσης πληροφορίες για δολοφονίες μεταξύ 60 και 95 ανθρώπων», δήλωσε η Ανέκ Φαν Βούντεμπεργκ, στέλεχος της οργάνωσης Human Rights Watch, η οποία επικαλείται πηγές στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση των ανταρτών.

Εξάλλου, η Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Ζητημάτων του ΟΗΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από τοπικές πηγές έχει την πληροφορία ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 60 άμαχοι, σκοτώθηκαν από επίθεση που έγινε στις 9 Μαϊου στην περιοχή Χόμπο, της επαρχίας του Βορείου Κίβου.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: