Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

Απέραντο σφαγείο η Σομαλία

Νέο κύμα βίας σπαράσσει τις τελευταίες δέκα ημέρες τη Σομαλία, με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να εξαπολύουν σφοδρές επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών μαχητών Αλ Σαμπαάμπ, οι οποίοι έχουν προωθηθεί από τις νότιες και κεντρικές περιοχές στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μεταβατικής σομαλικής κυβέρνησης, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή, στις συγκρούσεις, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και 34 χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν από τις ζώνες των συγκρούσεων.
Οι μαχητές της Αλ Σαμπαάμπ έχουν καταλάβει τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τζοουχάρ, κοντά στο Μογκαντίσου, αλλά και περίπου το 1/3 της σομαλικής πρωτεύουσας. Χθες οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων των ανταρτών στην πρωτεύουσα, ενώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προέλασή τους, η μεταβατική κυβέρνηση προχώρησε σε αλλαγές στην ηγεσία του στρατού, διορίζοντας νέο διοικητή τον υποδιοικητή της αστυνομίας Γιουσούφ Οσμάν Ντουμάλ.

Η συνέχεια στην Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: