Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

Εφθασε στην Τυνησία πλοίο με 19 λίβυους στρατιωτικούς

Λιβυκό πλοίο το οποίο μεταφέρει 19 λίβυους στρατιωτικούς, ανάμεσά τους και αξιωματικοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων, έφθασε σήμερα στο λιμάνι Ελ Κετέφ στα σύνορα Τυνησίας-Λιβύης, μετέδωσε το τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ.

Περίπου 40 Λίβυοι, μεταξύ των οποίων 27 στρατιωτικοί, έχουν φθάσει στην Τυνησία με τον ίδιο τρόπο από τις αρχές της εβδομάδας.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο της πόλης Ταταουίν, στο νότιο τμήμα της χώρας, μεταφέρθηκαν χθες 13 λίβυοι τραυματίες. Οι επτά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

Σύμφωνα με το ΤΑΡ, στην περιοχή Ρας Ζεντίρ, στα σύνορα των δυο χωρών, παρατηρήθηκε χθες η είσοδος ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων πολλοί Λίβυοι.

Περίπου 800 πρόσφυγες εισήλθαν εξάλλου στην Τυνησία, από την περιοχή Ντεχίμπα, ενώ συνεχίζονταν οι βομβαρδισμοί στη δυτική Λιβύη.

Από το iKypros

Η απολόγία του Ομπάμα

Ο Λευκός Οίκος αιτιολόγησε το ρόλο των ΗΠΑ στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν υπερέβη τις εξουσίες του, με πολυσέλιδη έκθεση την οποία υπέβαλε στο Κογκρέσο, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους.

Οι ίδιοι, που θελησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται νομικά επιχειρήματα τα οποία αναφέρουν ότι ο αμερικανικός νόμος επιτρέπει την αποστολή προστασίας πολιτών και τη μάχη κατά των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι χωρίς να χρειαστεί να δώσει το πράσινο φως το Κογκρέσο.

Η συνέχεια στο Σκάι


Εκλογές εδώ και τώρα, λέει ο υιός Καντάφι

Την άμεση διενέργεια εκλογών στη Λιβύη υπό το βλέμμα παρατηρητών της διεθνούς κοινότητας προτείνει ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, από τις σελίδες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη από την Τρίπολη. «Είναι ο μόνος ανώδυνος τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο στη Λιβύη. Να πάμε στις κάλπες και να κερδίσει ο καλύτερος» λέει ο γιος του Λίβυου συνταγματάρχη.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: