Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

Βρετανοί μισθοφόροι στη Μισράτα

Πρώην μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων (SAS) βοηθούν τις Νατοϊκές δυνάμεις στην αναγνώριση στόχων στην πόλη Μισράτα της Λιβύης, στις επιθέσεις κατά των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, οι Βρετανοί βετεράνοι στρατιώτες ενημερώνουν απευθείας το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Στη συνέχεια οι στόχοι επιβεβαιώνονται από κατασκοπευτικά βρετανικά και αμερικανικά μη-επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η συνέχεια στο Σκάι

Παρατείνει τις δράσεις του στη Λιβύη το ΝΑΤΟ

Την απόφαση να παρατείνουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο στρατιωτικής δράσης της ατλαντικής συμμαχίας στη Λιβύη, το οποίο τερματίζεται επισήμως στις 27 Ιουνίου, πήραν την Τετάρτη οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ.

Σε ανακοίνωση του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, ο Άντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε ότι, το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του αποφάσισαν να παρατείνουν την αποστολή μας στη Λιβύη για 90 ημέρες επιπλέον.

«Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι: είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για να προστατεύσουμε το λιβυκό λαό», πρόσθεσε. 


Η συνέχεια εδώ

Με εγκληματίες αντιστέκεται ο Καντάφι

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει εξοπλίσει εγκληματίες σε μία προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του στην πόλη Ζλιτάν, μία από τις τρεις πόλεις που χωρίζουν τη Μιζουράτα, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, από την Τρίπολη, όπως δήλωσε την Τρίτη ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Μοχάμεντ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι στρατολογούν εγκληματίες, αποστολή των οποίων είναι να συλλαμβάνουν όποιον θεωρούν ότι είναι αντικαθεστωτικός και να τρομοκρατούν τους κατοίκους της πόλης.
 
Η συνέχεια στο Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: