Σάββατο, Ιουνίου 04, 2011

Τη Δευτέρα μεταβαίνει στη Βεγγάζη ο Ρώσος απεσταλμένος

Ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας για την Λιβύη και ειδικά για την Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.
«Το βράδυ της 6ης Ιουνίου θα αναχωρήσω για την Λιβύη μετά από εντολή του προέδρου Μεντβέντεφ και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Βεγγάζη», δήλωσε ο Μιχαήλ Μαργκέλοφ, ανώτατος εκπρόσωπος της Ρωσίας για την Αφρική.
Ο Μαργκέλοφ τόνισε στο Ιντερφαξ πως σκοπεύει να συναντηθεί με τους ηγέτες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολιτικού οργάνου των αντικαθεστωτικών.

Η συνέχεια εδώ

Ενώ οι γιαπωνέζοι παγώνουν τις καταθέσεις του Καντάφι

Η Ιαπωνία πάγωσε κεφάλαια 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και στο περιβάλλον του, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΟΗΕ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στον ηγέτη της Λιβύης, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.
Τα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνουν και τραπεζικούς λογαριασμούς, προσθέτει η εφημερίδα χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, επικαλούμενη έγγραφα του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα απόφαση επιβολής κυρώσεων στον Καντάφι, στην οικογένεια και το περιβάλλον του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους και η απαγόρευση των ταξιδιών.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: