Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

Προς Μισράτα προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Χιλιάδες στρατεύματα που παραμένουν πιστά στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι προελαύνουν προς τη Μισράτα, στη δυτική Λιβύη την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, ενώ ταυτόχρονα την βομβαρδίζουν από τρεις πλευρές με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή του τουλάχιστον 10 αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των εξεγερμένων.

Προς το παρόν η κυβέρνηση του Καντάφι δεν έχει σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Η συνέχεια εδώ

Μόνο το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο αναγνωρίζουν οι ισπανοί

Η Ισπανία αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο της χώρας, δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Τρινιδάδ Χιμένεθ στην διάρκεια επίσκεψής της στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη.

«Είμαι εδώ σήμερα για να επιβεβαιώσω ότι το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο είναι το μόνο που εκπροσωπεί νόμιμα το λιβυκό λαό», δήλωσε η Χιμένεθ στους δημοσιογράφους από τη Βεγγάζη την Τετάρτη. 


Η συνέχεια εδώ


Δεν ξέρουν πόσοι πέθαναν χθες

Το NATO δεν επιβεβαίωσε τον απολογισμό των 31 νεκρών που έδωσε στην δημοσιότητα το λιβυκό καθεστώς μετά τις αεροπορικές επιδρομές του στην Τρίπολη την Τρίτη, εκφράζοντας πάντως τη λύπη του για τους ενδεχόμενους θανάτους αμάχων.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μετά τα πλήγματα του NATO», αλλά «δεν είμαστε σε θέση να τις επιβεβαιώσουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Συμφώνου. 


Η συνέχεια στο Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: