Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

Στις 3 Αυγούστου η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ

Στις 3 Αυγούστου ορίστηκε να διεξαχθεί η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του για τον θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης που έγινε τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο στην Αίγυπτο και για παράνομο πλουτισμό.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου έχει ανακριθεί για τους θανάτους περίπου 840 διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης, ενώ αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες για διαφθορά.

Είναι αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου, εάν καταδικαστεί για κατηγορία «προμελετημένου φόνου».

Η συνέχεια στο in.gr

Ενώ ανησυχούν οι ΗΠΑ για την ελευθερία του τύπου στην Αίγυπτο

 Οι ΗΠΑ είναι «ανήσυχες» για την ελευθερία του Τύπου στην Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, αφού δύο δημοσιογράφοι και ένας μπλόγκερ ανακρίθηκαν χθες Τρίτη από στρατιωτικούς.
«Είμαστε ανήσυχοι από πληροφορίες που κάνουν λόγο για την καταστολή των δημοσιογράφων, των μπλόγκερ, των δικαστών και άλλων ατόμων» ανέφερε η κ. Κλίντον.
Οι μέθοδοι αυτοί δεν πηγαίνουν «προς την κατεύθυνση που επιθυμούσαν» οι Αιγύπτιοι όταν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, στο Κάιρο, επίκεντρο του λαϊκού κινήματος που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, πρόσθεσε.
Περίπου εκατό άτομα διαδήλωσαν χθες στην Αίγυπτο υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και κατά της δίκης πολιτών από στρατοδικεία.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: