Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

Λιβυκές ρουκέτες στην Τυνησία

Ρουκέτες προς τα σύνορα με την Τυνησία εξαπέλυσαν τα λιβυκά στρατεύματα, από θέσεις που ελέγχονται από τον στρατηγό Καντάφι.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ρίψη τουλάχιστον πέντε ρουκετών, οι οποίες έπεσαν στην Τυνησία, αλλά δεν προκάλεσαν ζημιές και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Την τελευταία φορά που λιβικές ρουκέτες έπληξαν την Τυνησία, στις 17 Μαΐου, η κυβέρνηση της Τύνιδας απείλεισε να αναφέρει τη Λιβύη στο Συμβούλιο Ασφαλίας του ΟΗΕ.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τυνησίας ανέφερε ότι φοβούνται μήπως οι ρουκέτες πλήξουν το συνοριακό πέρασμα Γουαζέν, όπου συνήθως συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Από το Σκάι

Κόντρες στις ΗΠΑ για τη Λιβύη

Τροποποίηση που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, υιοθέτησε τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Οι βουλευτές υιοθέτησαν το κείμενο, που αποτελεί μία τροποποίηση του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με ψήφους 248 υπέρ και 163 κατά.

Αρκετά από τα μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αρχίσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης τον περασμένο Μάρτιο και να συνεχιστούν μετά το διάστημα των 60 ημερών, χωρίς την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου. 


Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: