Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Διαψεύδουν διαπραγματεύσεις με τον Καντάφι οι αντικαθεστωτικοί

Δεν γίνονται «διαπραγματεύσεις» με το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ο επικεφαλής των εξεγερμένων Μαχμούντ Τζιμπρίλ από τη Νάπολη, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έδωσε την Παρασκευή ο Ρώσος απεσταλμένος στη Λιβύη, Μιχαήλ Μαργκέλοφ.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Iταλό υπουργό Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, ο Τζιμπρίλ υπογράμμισε ότι «αν γίνονταν διαπραγματεύσεις» το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων της Λιβύης, θα το έκανε γνωστό, αφού «είναι δεσμευμένο να το ανακοινώσει στους φίλους του σε όλο τον κόσμο».

Η συνέχεια στο Σκάι

Βιάζουν τις γυναίκες οι στρατιώτες του Καντάφι, λέει η Κλίντον

Για βιασμούς γυναικών κατηγορεί τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι οι βιαιότητες αυτές χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο πολέμου».

«Οι δυνάμεις του Καντάφι και άλλες ομάδες στην περιοχή προσπαθούν να διαιρέσουν τους κατοίκους χρησιμοποιώντας τις βιαιότητες εναντίον των γυναικών και το βιασμό ως εργαλεία πολέμου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον δριμύτερο τρόπο αυτές τις πρακτικές» προσθέτει.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: