Σάββατο, Ιουνίου 25, 2011

Διεθνείς ποδοσφαιριστές της Λιβύης αυτομόλησαν στους εξεγερμένους

Τέσσερα μέλη της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Λιβύης και άλλοι 13 παράγοντες του ποδοσφαίρου αυτομόλησαν στους εξεγερμένους, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Σύμφωνα με το κανάλι, ο τερματοφύλακας της εθνικής Τζούμα Γκτατ και ο προπονητής της Αλ-Άχλι, της κορυφαίας ομάδας της Τρίπολης, Άντελ μπιν Ίσα, ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στους εξεγερμένους μιλώντας από την περιοχή της Οροσειράς Ναφούσα στη δυτική Λιβύη.

Η συνέχεια εδώ

Μυστικές συνομιλίες κατά του Καντάφι

Σε επαφές με μυστικό δίκτυο αντικαθεστωτικών εναντίον του Καντάφι βρίσκονται οι Λίβυοι αντάρτες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (NTC). Σύμφωνα με αποκαλύψεις ενός μέλους του NTC στο ΒΒC, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μυστικές συνομιλίες, μέσω δορυφορικών τηλεφώνων και του ιντερνετικού δικτύου Skype, με στόχο την πτώση του καθεστώτος Καντάφι. Οι Λίβυοι αντάρτες θέλουν να ωφεληθούν από τις πιέσεις που ασκούν στο καθεστώς Καντάφι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ και από την πτώση του ηθικού στον πληθυσμό της Τρίπολης. Επιπροσθέτως, θέλουν να συμπεριλάβουν το μυστικό δίκτυο των αντικαθεστωτικών της Τρίπολης στις προσπάθειές τους για την ανατροπή του καθεστώτος ώστε αν ορισμένοι κατεβούν εκ νέου στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας, η προσπάθειά τους να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Τα πέντε μέλη του NTC, που από το προπύργιό τους στη Βεγγάζη έρχονται σε επαφή κάθε βράδυ με περισσότερους από 100 ανθρώπους στην Τρίπολη, αποκαλούνται «οι Πέντε της Τρίπολης».

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: