Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2006

Ζιμπάμπουε: Μικρά – μικρά και παραλειπόμενα

Τα του Μουγκάμπε και του κράτους

Όλοι, μαύροι και λευκοί πιστεύουν ότι ο Μουγκάμπε έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να δολοφονήσουν τον αδελφό του, ο οποίος βρέθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα, νεκρός από πνιγμό στην πισίνα του σπιτιού του.

Κάποτε η Αρχή Ηλεκτρισμού της χώρας έκοψε την παροχή στα σπίτια του Μουγκάμπε, επειδή το γραφείο του παρέλειψε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς. Ο καλός ο πρόεδρος έστειλε τους μπράβους του και ξυλοκόπησαν τους ασυνείδητους υπάλληλους.

Απ’ την άλλη, οι μπράβοι της Αρχής Ηλεκτρισμού ξυλοκόπησαν προχθές μια ηλικιωμένη αγγλίδα που έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο και παραπονιόταν για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές στην παροχή.

Καμία σύνδεση κινητής τηλεφωνίας εξωτερικού δε λειτουργεί όταν εισέρχεται κανείς στη Ζιμπάμπουε. Έτσι αν δεν μπορεί κάποιος χωρίς το κινητό πληρώνει ακριβό τίμημα. Δέκα δολάρια την ημέρα κοστίζει η ενοικίαση (προσοχή: η ενοικίαση, όχι η αγορά) μιας κάρτας κινητής τηλεφωνίας.

Οι τράπεζες αγοράζουν μόνο, δεν πωλούνε ξένο συνάλλαγμα. Έτσι, αν θέλετε ν’ αγοράσετε, ας πούμε, ένα εισιτήριο για το αεροπλάνο ή το λεωφορείο και δεν έχετε δολάρια, είστε αναγκασμένοι να τα αναζητήσετε στη μαύρη αγορά, η οποία είναι απαγορευμένη, αλλά πλην, προμηθεύεται το συνάλλαγμα από τις τράπεζες.

Τα καλύτερα

Ο καλύτερος καφές: Στο Italian Bakery, στο Avondale
Το καλύτερο φαγητό: Στο DV8, στο Groombridge και... στης θείας
Τα καλύτερα κρασιά: Παντού. Απ’ όσα δοκίμασα η ψήφος μου πάει στο Fighill Shiraz
Οι καλύτερες μπύρες: Και πάλι παντού. Αγαπημένη η Lion
Καλύτερη έκπληξη: Η θεία που μιλάει σα μητρική της γλώσσα τα Shona
Το καλύτερο της Ζιμπάμπουε: Οι άνθρωποι
Τι δε θα ξεχάσω: Τη φιλοξενία, τη γενναιοδωρία και το χαμόγελό τους
Τι θα μου λείψει: Η αίσθηση του να είσαι αλλού, τα μυστικά τα δείπνα υπό το φως των κεριών, οι ολονύκτιες συζητήσεις, το βάσανο του να είσαι εδώ!

Γνωμικό

Παράδεισος ο τόπος τους, κόλαση η ζωή τους

Το τέλος;

2 σχόλια:

staroad είπε...

Καλημέρα, διάβασα το "Δικαίωμα στο Ονειρο" και τις... περιπέτειές σου στην Αφρική και το συμπέρασμά μου είναι ότι ο εσωτερικός σου κόσμος μοιάζει με του "ήρωα" στο έργο "Ο Αγγλος ασθενής" και η ζωή σου με εκείνη του "Επίμονου Κηπουρού"...
Και ομολογώ ότι είναι πολύ ευχάριστο για μένα να ξυπνάω το πρωί και να διαπιστώνω ότι οι "ήρωες της πένας" υπάρχουν πραγματικά κάπου γύρω μας, μόνο που συνήθως δεν μπορούμε να τους δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Enjoyed a lot! Ativan+dosing Breast cancer screening tool Digital pciture printing Sony cd changer rm-x43 blurry vision ativan fishing lake map michigan How a cell phone work's New nextel motorola phone