Σάββατο, Μαΐου 21, 2011

Ντύθηκε γαµπρός 107 φορές!


Μουσουλµάνος θεραπευτής στη Νιγηρία κατάφερε το ακατόρθωτο: παντρεύτηκε 107 γυναίκες και, παρότι στην πορεία έχασε µερικές (άλλες τις χώρισε και άλλες πέθαναν), τις 86 που έχει σήµερα τις κρατά απόλυτα ικανοποιηµένες. Καµία δεν θέλει να τον εγκαταλείψει και ακόµη και τώρα, στα 87 του, όλο και προσθέτει νέα κορίτσια στη συντροφιά τους προκαλώντας αντιδράσεις από τις θρησκευτικές Αρχές.

Ερωτεύτηκε τηνπρώτη του σύζυγο γιατί ήταν ειλικρινής και πρόθυµη να τον κάνει ευτυχισµένο. Η δεύτερη γυναίκα του, µια εξαδέλφη του, ήταν ακαταµάχητη γιατί έκανε µόνο ό,τι τον ευχαριστούσε. «Αυτό και µόνο µε έκανε να την αγαπώ», λέει. Η τρίτη; Η τρίτη ήξερε να υποτάσσεται σε κάθε του αίτηµα. «Γι’ αυτό όταν την είδα, µου άρεσε. Πήγα στους γονείς της και ζήτησα το χέρι της». Η σύζυγος Νο 4 ήταν πολύ πειθαρχηµένη. Οπως και η σύζυγος Νο 5. Και η Νο 6. Κάτι αντίστοιχο έγινε και µε τις επόµενες, την 7η, την 8η και την 9η… Κάπως έτσι έχουν τα πράγµατα και εδώ και δεκαετίες ο Μπέλο Μαασάµπα πρωταγωνιστεί από το ένα χαρµόσυνο γεγονός στο άλλο. Από γάµο σε γέννα και από γέννα ξανά σε γάµο. Ο87χρονος παντρεύτηκε συνολικά 107 φορές, αριθµός που ακόµη και για µια κοινότητα µε παράδοση στην πολυγαµία ηχεί προκλητικά.

Σήµερα έχει 86 συζύγους, η νεώτερη είναι 19 ετών και η µεγαλύτερη 64. Εννέα πέθαναν και από 12 πήρε διαζύγιο (για απειθαρχία, όπως λέει).

Η συνέχεια στα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: