Παρασκευή, Μαΐου 06, 2011

Αντίθετη σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση ξένων δυνάμεων στη Λιβύη η Μόσχα

Την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση ξένων δυνάμεων στη Λιβύη εξέφρασε την Παρασκευή η Μόσχα, ενώ επέκρινε την Ομάδα Επαφής, η οποία υποσχέθηκε βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι.

Ύστερα από συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με τον Κινέζο ομόλογό του Γιανγκ Τζιετσί, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που επιτρέπει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη «αποκλείει σαφώς και κατηγορηματικά» τις χερσαίες επιχειρήσεις. «Η στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραμένει σταθερή», τόνισε.

Η συνέχεια στο Σκάι

14 ανεπιθύμητοι λίβυοι για τη Γαλλία

Η Γαλλία χαρακτήρισε "ανεπιθύμητα πρόσωπα" 14 λίβυους διπλωμάτες" που έχουν στη διάθεσή τους 24 έως 48 ώρες να εγκαταλείψουν το έδαφος της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η γαλλική κυβέρνηση προσάπτει στους λίβυους διπλωμάτες "συμπεριφορά και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, και ειδικότερα την 1973, και είναι αντίθετες με τις επιταγές για την προστασία του Λιβυκού πληθυσμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό. 


Η συνέχεια στο Σκάι

Καντάφι χτυπά Τυνησία

Περισσότεροι από μια ντουζίνα βόμβες διασποράς, που πυροδοτήθηκαν από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι αργά το βράδυ της Πέμπτης, εξερράγησαν στο έδαφος της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας της χώρας, κοντά στη συνοριακή πόλη της Ντεχίμπα, που εδώ και μια εβδομάδα έχει περιέλθει στο πεδίο των συγκρούσεων με τους αντικαθεστωτικούς καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης καταδιώκουν τους αντάρτες στη Δυτική Οροσειρά.

Κάτοικος της Ντεχίμπα είπε ότι μια ρουκέτα εξερράγη κοντά στη δεξαμενή ύδατος, που τροφοδοτεί την πόλη με πόσιμο νερό.

Βολές από το πυροβολικό του στρατού της Λιβύης έπληξαν αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα περιοχές μέσα ή τριγύρω από την Ντεχίμπα, καθώς οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι προσπαθούν να επανακτήσουν τον έλεγχο ενός κομβικού περάσματος στα σύνορα με την Τυνησία, από τους αντάρτες.

Από το ikypros

Ενώ οι ΗΠΑ μαζεύουν λεφτά για τους αντικαθεστωτικούς

Η αμερικανική κυβέρνηση ευελπιστεί να έλθει σε συμφωνία με το Κογκρέσο για να εκταμιευθεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες στη Λιβύη, ανέφερε μέλος του Κογκρέσου.

Το ποσό είναι μικρό μόνο μέρος από τα περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, πρόσθεσε.

Στο ίδιο κλίμα είχαν κινηθεί οι δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, νωρίτερα κατά τη διάσκεψη στη Ρώμη όπου συμφωνήθηκε η σύσταση ειδικού ταμείου για την οικονομική στήριξη των Λίβυων αντικαθεστωτικών.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: