Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Καταγγελία για επιθέσεις Καντάφι με πυραύλους κατά αμάχων

Ο στρατός του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζει καθημερινά τη δυτική Λιβύη ρίχνοντας στα τυφλά ρουκέτες που «απειλούν τη ζωή αμάχων», προειδοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).
«Οι επιθέσεις με πυραύλους Γκραντ --ένα όπλο που από τη φύση του δεν πραγματοποιεί χτυπήματα ακριβείας-- απειλούν τη ζωή αμάχων, προκαλούν ζημιές στην υποδομή και εμποδίζουν την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν διαφύγει από τον Φεβρουάριο στην Τυνησία», εκτιμά η HRW σε έκθεσή της που συντάχθηκε έπειτα από πενθήμερη επίσκεψη στην περιοχή Ντζέμπελ Ναφούσα.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Μεσολαβεί η Ρωσία για την απομάκρυνση του Καντάφι

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της G8, η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για την απομάκρυνση του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία. Μπαράκ Ομπάμα και Νικολά Σαρκοζί δηλώνουν την ίδια στιγμή από τη Ντοβίλ της Γαλλίας αποφασισμένοι «να τελειώσουν τη δουλειά» στη Λιβύη. Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις πρόκειται να συμμετάσχουν βρετανικά και γαλλικά ελικόπτερα. Αυτομόλησε ο πρεσβευτής της Λιβύης στην ΕΕ, αναζωπυρώθηκαν οι μάχες στη Μιζουράτα. Σε νοσοκομεία της Τρίπολης κρύβεται ο Καντάφι, εκτιμά η Ντάουνινγκ Στριτ...

Η συνέχεια στο in.gr

Αυτομόλησε ο λίβυος πρέσβης στην Ε.Ε.

Ο Λίβυος πρεσβευτής στην ΕΕ αυτομόλησε την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών.

Η αποστασία του Αλ Χαντί Χαντείμπα, ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής του καθεστώτος Καντάφι στην ΕΕ αλλά και τις Κάτω Χώρες ( Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο), ήρθε ύστερα από μια περίοδο διαπραγματεύσεων, όπως αποκάλυψε διπλωμάτης της Ένωσης, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η απόφαση του Λίβυου αξιωματούχου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική στην ΕΕ, Κάθριν Άστον. 


Η συνέχεια στο Σκάι

Ισχυρές εκρήξεις χθες το βράδυ στην Τρίπολη

Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, αργά το βράδυ της Πέμπτης κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: