Παρασκευή, Μαΐου 13, 2011

Νατοϊκή επιδρομή με δεκάδες θύματα στη Λιβύη

«Μεγάλος αριθμός πολιτών» που βρισκόταν σε ξενώνα σκοτώθηκε από επιδρομή του ΝΑΤΟ στην πόλη Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Οι νεκροί υπολογίζονται σε τουλάχιστον 16 και οι τραυματίες σε 40.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από τουλάχιστον 9 πτώματα που είχαν εμφανή σημάδια από πολλαπλά τραύματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε κουβέρτες και βρίσκονταν σε άγνωστη τοποθεσία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Η συνέχεια στο Σκάι

Τραυματίας ο Καντάφι, λένε οι ιταλοί

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι είναι πιθανόν ότι έχει τραυματιστεί και ότι πολύ πιθανόν βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα Τρίπολη, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

Όπως διευκρίνισε, αυτό του το μετέφερε ο Τζιοβάνι Μαρτινέλι, καθολικός επίσκοπος στην Τρίπολη. «Τείνω να θεωρήσω αξιόπιστα τα λόγια του επισκόπου», είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες για την τύχη του Καντάφι αυτή τη στιγμή» ενώ επισήμανε ότι «η διεθνής πίεση φαίνεται ότι προκάλεσε την απόφαση [του Καντάφι] να αναζητήσει καταφύγιο σε ασφαλές μέρος».

Η συνέχεια στο in.gr


Ενώ φτάνουν νέοι πρόσφυγες στη Λαμπεντούζα


Ένα πλοιάριο που μετέφερε 166 πρόσφυγες από τη Λιβύη, οι περισσότεροι από την υποσαχάρια Αφρική, έφθασε την Παρασκευή στη Λαμπεντούζα. Εντός της ημέρας αναμένεται να φθάσουν στην ιταλική νήσο άλλα πέντε πλοία με μετανάστες, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Από τον Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε η αντικαθεστωτική εξέγερση στην Τυνησία που οδήγησε στην απομάκρυνση από την εξουσία του πρώην προέδρου Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Λαμπεντούζα.

Η συνέχεια στο in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: