Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

Σύνοδος της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στην Ιταλία

Στόχος της συνόδου της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη την Πέμπτη στη Ρώμη θα είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και η ανθρωπιστική κατάσταση κινδυνεύει να επιδεινωθεί.

Στο μενού των συνομιλιών για την κρίση στη Λιβύη που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους, είναι κυρίως ο ενδεχόμενος εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και η χρηματοδότησή τους με την αγορά του πετρελαίου, το οποίο προέρχεται από την ανατολική Λιβύη που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

Η συνέχεια στο Σκάι

...Ενώ οι λίβυοι θρηνούν για τον υιό Καντάφι και ζητούν εκδίκηση

Ζητώντας εκδίκηση, μερικές εκατοντάδες Λιβύων παραβρέθηκαν στη κηδεία ενός από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο.

Τη Δευτέρα, περίπου χίλια άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του 29χρονου Σάιφ αλ Αραμπ Καντάφι, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τρία από τα εγγόνια του Λίβυου ηγέτη στη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής επιδρομής.

Το πλήθος ζητούσε εκδίκηση και πυροβολούσε στον αέρα, ενώ φώναζε «ο λαός θέλει τον Μουαμάρ ηγέτη του».

Πίσω από το ανοικτό φέρετρο ακολουθούσαν οι δύο άλλοι γιοι του Καντάφι, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ και ο Χάνιμπαλ, ο οποίος έχασε μια κόρη του στην ΝΑΤΟϊκή επιδρομή του Σαββάτου. Ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι δεν παρέστη.

Η συνέχεια στο in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: