Κυριακή, Μαΐου 08, 2011

Τα 150 δισ. δολάρια θα φθάσουν οι ξένες επενδύσεις στην Αφρική το 2015

Η διεθνής λογιστική εταιρία αναφέρει στην έκθεσή της, με τίτλο «Ηλθε η Ωρα της Αφρικής», ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στην αφρικανική ήπειρο αναμένεται να φθάσουν τα 150 δισ. δολάρια μέχρι το 2015, από 84 δισ. το 2010, χάρη στα φιλόδοξα αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί.
Η Ernst & Young συμβουλεύθηκε 562 στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, σχετικά με το που θα ήθελαν να επενδύσουν την ερχόμενη δεκαετία, για να λάβουν την απάντηση από 62% από αυτούς ότι σκέφτονται να επενδύσουν στην Αφρική, ενώ 19% από τους ερωτηθέντες επιβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη επενδύσει στην αφρικανική ήπειρο. Η έκθεση εκτιμά ότι μόνο η Ασία ξεπερνά την Αφρική ως αγαπημένος προορισμός επενδυτών.
«Αν και τα αφρικανικά προβλήματα έχουν καταγραφεί λεπτομερώς, αρχίζει να επικρατεί η άποψη ότι η ήπειρος σημειώνει σημαντικές προόδους σε ό,τι αφορά το επενδυτικό κλίμα, αλλά και την πολιτική και τις κοινωνικές εξελίξεις», αναφέρει η έκθεση της Ernst & Young. Η εταιρία προβλέπει ότι ο συνολικός ΑΕΠ της αφρικανικής ηπείρου θα φθάσει τα 2,6 τρισ. δολάρια το 2020, από 1,6 τρισ. το 2008.
Οι σημαντικότεροι τομείς που «συγκινούν» τους επενδυτές είναι εκείνοι των καταναλωτικών προϊόντων, των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: