Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

Αυτομόλησε ο υπουργός πετρελαίου της Λιβύης

Ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Σούκρι Γάνεμ έχει αποστατήσει από την κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και κατευθύνεται προς την Τύνιδα, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Τυνησίας.

Μια άλλη πηγή που πρόσκειται στην τυνησιακή κυβέρνηση είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Γάνεμ έχει «φύγει» από τη Λιβύη, «διαμένει σε ένα ξενοδοχείο στη Ντζέρμπα (τουριστική περιοχή στη νότια Τυνησία) και δεν έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τις τυνησιακές αρχές».

Πάντως η κυβέρνηση της Λιβύης διέψευσε επισήμως αυτές τις πληροφορίες, δηλώνοντας ότι ο υπουργός Πετρελαίου βρίσκεται σε διπλωματικό ταξίδι χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποια χώρα.

Από το Σκάι

Να εφαρμόσει την απόφαση του ΟΗΕ ο Καντάφι, λένε οι ρώσοι

Η Ρωσία ζήτησε σήμερα από τους απεσταλμένους του λιβυκού καθεστώτος που μετέβησαν στη Μόσχα να εφαρμόσουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να σταματήσουν οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

"Θέσαμε τις ερωτήσεις που αντανακλούν τη θέση μας επί της αρχής η οποία είναι κατά πρώτον να σταματήσει να χύνεται αίμα το συντομότερο δυνατόν στη Λιβύη", τόνισε ο Λαβρόφ.

"Καταστήσαμε σαφές ότι είναι απαραίτητο για τη λιβυκή ηγεσία να αρχίσει να εφαρμόζει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας", πρόσθεσε. 


Η συνέχεια στο iKypros

14 χιλιάδες εγκατέλειψαν τη Λιβύη σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Περίπου 14.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη Λιβύη έχουν φθάσει στην Ιταλία και τη Μάλτα από τότε που εκδηλώθηκε η εξέγερση στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΗCR).
"Μέχρι σήμερα περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν φθάσει με πλοιάρια στην Ιταλία και τη Μάλτα από τη Λιβύη. Από αυτούς, 1.669 έφθασαν την Ιταλία την Παρασκευή και το Σάββατο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας Μελίσα Φλέμινγκ.
Η HCR διαπίστωσε εξάλλου ότι εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν αρχικά μεταβεί στην Τυνησία ή την Αίγυπτο, επέστρεψαν στη Λιβύη για να επιβιβαστούν σε πλοία που θα τους μετέφεραν στην Ευρώπη.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: