Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

Ελικόπτερα μάχης από τη Γαλλία στη Λιβύη

Η Γαλλία αναπτύσσει ελικόπτερα μάχης στη Λιβύη, τα πρώτα του είδους που θα χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Το πλοίο Tonnerre απέπλευσε στις 17 Μαΐου από την Τουλόν με κατεύθυνση τη Λιβύη μεταφέροντας δώδεκα ελικόπτερα μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Le Figaro, με στόχο την κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον των λιβυκών καθεστωτικών δυνάμεων για να ξεπερασθεί η αποτελμάτωση των πολεμικών επιχειρήσεων.
«Η χρησιμοποίηση των ελικοπτέρων του Tonnerre είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσει κανείς περισσότερο στο πεδίο», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro.

Από την Καθημερινή

Ενώ επεκτείνονται οι κυρώσεις κατά του καθεστώτος

Οι Eυρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών επέκτειναν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει κατά του καθεστώτος του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ενώ προχώρησαν σε μια επιπλέον κίνηση υπέρ των εξεγερμένων της Βεγγάζης, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση της θεώρησης των διαβατηρίων που στοχεύουν ήδη τον συνταγματάρχη Καντάφι, το περιβάλλον του και τις εταιρίες που θεωρούνται ύποπτες ότι χρηματοδοτούν το καθεστώς του, επεκτάθηκαν σήμερα σε ένα ακόμα μέλος του περιβάλλοντος του Καντάφι, καθώς και σε μια λιβυκή αεροπορική εταιρία.
«Η ΕΕ αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές της να εμποδίσει την πρόσβαση του καθεστώτος του Καντάφι σε πόρους και κεφάλαια και κυρίως τις προσπάθειες να εμποδίσει το καθεστώς να ενισχύσει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο και να στρατολογήσει μισθοφόρους», αναφέρει ανακοίνωση που εγκρίθηκε σήμερα από τους ευρωπαίους υπουργούς στις Βρυξέλλες.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: