Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Κατάπαυση του πυρός υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θέλουν οι λίβυοι

Επιστολή σε ξένους ηγέτες με την οποία προτείνει την άμεση κατάπαυση του πυρός υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης έχει στείλει, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι.

Ο Αλ Μαχμούντι προτείνει, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, τη διεξαγωγή άνευ όρων συνομιλιών με τους αντικαθεστωτικούς, να δοθεί αμνηστία σε όσους έχουν εμπλακεί στις συγκρούσεις και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η συνέχεια στο in.gr

Ενώ ο Μπερλουσκόνι βλέπει... ζωντανούς

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διέψευσε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τον θάνατο ενός γιου του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, του Σάιφ αλ Άραμπ, ο οποίος θεωρείται ότι έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου.

Αναφερόμενος στον θάνατο του γιου του Καντάφι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η Συμμαχία δεν έχει εμπλακεί και ότι πρόκειται για προπαγάνδα.

Ο γιος του Καντάφι δεν βρισκόταν στην Λιβύη, εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι ο Σάιφ ζούσε σε μία άλλη χώρα. Χαρακτήρισε δε αβάσιμη και την ιστορία του θανάτου των τριών εγγονιών του Καντάφι.

«Αυτές είναι οι πληροφορίες των υπηρεσιών μας» πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες της Ιταλίας. 


Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: