Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζητά ο ΟΗΕ

Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ώστε να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ζήτησε η επικεφαλής των προγραμμάτων αρωγής του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος, η οποία δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Μιζουράτα, η μοναδική πόλη που διατηρούν υπό την εξουσία τους οι αντάρτες και η οποία πολιορκείται εδώ και δύο μήνες από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται σε δεινή θέση και αντιμετωπίζει ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα.

Η Έιμος υποστηρίζει ότι αναστάτωση που προκαλείται τόσο από τις συγκρούσεις όσο και από τις ποινές που έχουν επιβληθεί στη Λιβύη παραλύουν τη χώρα και ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εξασφαλίσει ότι όλες οι πλευρές σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Η συνέχεια στο in.gr

Ενώ οι βομβαρδισμοί στην Τρίπολη συνεχίζονται

Ο βομβαρδισμός της Τρίπολης από συμμαχικά αεροπλάνα δε συνιστά κλιμάκωση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, αλλά πραγματοποιήθηκε με στόχο την καταστροφή της στρατιωτικής μηχανής του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την ίδια στρατηγική: μείωση στο μεγαλύτερο βαθμό της ικανότητας του καθεστώτος του Καντάφι να πλήξει αμάχους, όσο τα στρατεύματά του δεν επιστρέφουν στα στρατόπεδά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Κάρμεν Ρομέρο.

Η Ατλαντική Συμμαχία ανέλαβε στα τέλη Μαρτίου τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού, πραγματοποιώντας σε διάστημα δύο μηνών πάνω από 2.000 επιθέσεις με εντολή του ΟΗΕ, για να εμποδίσει τα πλήγματα των δυνάμεων του Καντάφι εναντίον των αμάχων. 


Η συνέχεια στο Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: