Κυριακή, Μαΐου 08, 2011

Επιδρομές ΝΑΤΟ και σφοδρές μάχες στη Λιβύη

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ έπληξαν σήμερα αποθήκες πυρομαχικών των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι κοντά στην πόλη Ζιντάν, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο Ρόιτερς.
«Το ΝΑΤΟ έπληξε αποθήκες πυρομαχικών πριν πέντε λεπτά σε μία περιοχή που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζιντάν. Ακούσαμε μία δυνατή έκρηξη. Νομίζω ότι η επίθεση έπληξε κάποιες από τις αποθήκες», δήλωσε ο Αμπντουλραχμάν. «Τώρα είμαστε στο νεκροταφείο όπου κηδεύουμε 11 μάρτυρες από τις χθεσινές μάχες, στις οποίες τραυματίστηκαν 35 ακόμα μαχητές», πρόσθεσε.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης μετέδωσε ότι ομάδες εξεγερμένων από την πολιορκημένη πόλη Μιζουράτα παραδόθηκαν στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαμαχιρίγια δεν διευκρίνισε πόσοι είναι αυτοί οι εξεγερμένοι, όμως επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του στρατού ο οποίος δήλωσε ότι κάποιοι από αυτούς που παραδόθηκαν ηχογράφησαν «ομολογίες», οι οποίες θα μεταδοθούν αργότερα από την τηλεόραση.

Η συνέχεια στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: