Κυριακή, Μαΐου 01, 2011

Οξύνονται τα πνεύματα στη Λιβύη...

Σε απομάκρυνση του προσωπικού του από την Τρίπολη προχωρά ο ΟΗΕ, καθώς ο όχλος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο αντιδρώντας στην είδηση για το θάνατο ενός από τους γιους του Καντάφι σε επιδρομή του ΝΑΤΟ. Τον Λίβυο πρέσβη απέλασε το Λονδίνο μετά τις αναφορές για σημαντικές ζημιές στο κτίριο της βρετανικής πρεσβείας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ζημιές σε άλλα κτίρια διπλωματικών αποστολών.

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την Κυριακή πως το προσωπικό στη Λιβύη προετοίμαζεται για την αποχώρηση του έπειτα από τις ταραχές στην Τρίπολη.

Tο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε επίσης διορία 24 ωρών στον Λίβυο πρέσβη να εγκαταλείψει τη Βρετανία, έπειτα από τις ζημιές που προκάλεσε η επίθεση του όχλου στη βρετανική πρεσβεία.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Γουίλιαμ Χέιγκ ανέφερε πως το καθεστώς του Καντάφι παραβίασε τη Συμφωνία της Βιέννης, καθώς δεν προστατεύτηκαν τα κτίρια των διπλωματικών αποστολών. Ο Γ.Χέιγκ καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις και στα υπόλοιπα κτίρια των ξένων αποστολών.

Η συνέχεια στο in.gr

...μετά το θάνατο του υιού Καντάφι

Νεκρός από επιδρομή των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στο κέντρο της Τρίπολης είναι ο νεότερος από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Άραμπ και τρία από τα εγγόνια του, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι ήταν και ο ίδιος μέσα στο κτίριο που χτυπήθηκε από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, χωρίς, ωστόσο, να τραυματιστεί, όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα, όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί από τουλάχιστον τρεις πυραύλους.  Η οροφή του κτιρίου έχει καταρρεύσει σε πολλά σημεία.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: