Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

ΗΠΑ, Βρετανία και Νότιος Αφρική προσπαθούν να διώξουν τον Καντάφι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισαν την Τετάρτη ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη θα συνεχιστούν μέχρι ο Μουαμάρ Καντάφι να σταματήσει τις επιθέσεις κατά πολιτών και δεχθεί να παραδώσει την εξουσία. Ωστόσο, και οι δύο συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει στρατιωτική παρουσία στο έδαφος της Λιβύης.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μετά από συνάντησή τους στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, οι δύο ηγέτες επανέλαβαν ότι διατηρούν «κοινή αποφασιστικότητα» για τη δράση στη Λιβύη, παρά τις «φωνές» εντός του ΝΑΤΟ για μειωμένη «εμπλοκή» των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τη Συμμαχία.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την πίεση που ασκούμε» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είναι αδύνατο να φανταστούμε ένα μέλλον για τη Λιβύη με τον Καντάφι ακόμα στην εξουσία. Πρέπει να φύγει» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η συνέχεια στο in.gr

Στο μεταξύ την Τρίπολη σχεδιάζει να επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, προκειμένου να συζητηθεί μία στρατηγική εξόδου του Μουαμάρ Καντάφι σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη θα έχει ως στόχο να συζητηθούν τρόποι για την απομάκρυνση του Λίβυου ηγέτη από την εξουσία, όπως ανέφερε το Talk Radio 702.

Ο εκπρόσωπος του Νοτιοαφρικανού προέδρου δεν έχει ακόμη κάνει κάποιο σχόλιο για το ταξίδι στη Λιβύη.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: