Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

Ανανέωση της κράτησης Μουμπάρακ

Ο δημόσιος κατήγορος της Αιγύπτου επέκτεινε την κράτηση του Χόσνι Μουμπάρακ για ακόμα 15 μέρες, αφού συνεχίζονται οι έρευνες για τις κατηγορίες διαφθοράς και για εντολή δολοφονίας διαδηλωτών, κατά την εξέγερση εναντίον του, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Αμπντέλ Μαγκουίντ Μαχμούντ, γενικός εισαγγελέας της χώρας, «διέταξε την κράτηση του τέως προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ για 15 επιπλέον μέρες, που θα ξεκινήσουν από τις 12 Μαΐου, οπότε λήγει η τρέχουσα περίοδος κράτησης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την εισαγγελία.

Οι αρχές ανακρίνουν τον Μουμπάρακ σε νοσοκομείο στο Σαρμ ελ-Σέιχ, όπου βρίσκεται υπό κράτηση. Ερευνάται για τη διαταγή χρήσης πραγματικών πυρών εναντίον διαδηλωτών κατά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου, αλλά και για κατηγορίες διαφθοράς.

Ο Μουμπάρακ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο στις 12 Απριλίου, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή και ετέθη υπό κράτηση την επόμενη μέρα, δυο μήνες μετά την πτώση του, λόγω της λαϊκής εξέγερσης.

Από τον Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: