Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

Αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ ανοίγουν οι Λίβυοι εξεγερμένοι

Οι εξεγερμένοι θα ανοίξουν γραφείο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζέφρι Φέλτμαν, αποδεχόμενοι πρόσκληση της Ουάσινγκτον.

Ο Τζ.Φέλτμαν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βεγγάζη, δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι δέχθηκαν να ανοίξουν γραφείο αντιπροσωπεία μετά από επίσημη πρόσκληση.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, Τζέφρι Φέλτμαν κάλεσε επισήμως από τη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται, τους Λίβυους εξεγερμένους να ανοίξουν αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζ.Φέλτμαν έφτασε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Βεγγάζη και συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εξέγερσης, μεταξύ των οποίων με τον αρχηγό της, τον Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, δήλωσε ο Ναθάνιελ Τεκ, εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Βεγγάζη.

Η συνέχεια εδώ

Σφοδρή αεροπορική επιδρομή του Νάτο στην Τρίπολη το πρωί

Σφοδρότατη αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Μπαμ Αλ-Αζίζιγια της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 150.

Οι εκρήξεις από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ξεπέρασαν συνολικά τις δώδεκα, ενώ από τους ξένους δημοσιογράφους εκτιμάται ότι ήταν ίσως η πιο σφοδρή επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι μέσα στην ίδια την Τρίπολη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μούσα Ιμπραίμ.

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: