Σάββατο, Απριλίου 30, 2011

Κόμμα ιδρύουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο

Η οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο αποφάσισε να ιδρύσει «πολιτικό και όχι θεοκρατικό» κόμμα και να διεκδικήσει τη ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του.

Ο γενικός γραμματέας της Αδελφότητας, Μοχάμεντ Χουσέιν, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης».

Επικεφαλής του κόμματος θα είναι ο Μοχάμεντ αλ-Μούρσι, μέλος του πολιτικού γραφείου των Αδελφών Μουσουλμάνων. Μολονότι θα είναι ανεξάρτητο οργανικά, θα πρέπει να συντονίζει τις θέσεις του με αυτές της Αδελφότητας.

Η συνέχεια στο in.gr

...Ενώ απειλείται το "κεφάλι" του Μουμπάρακ

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο αν το δικαστήριο τον καταδικάσει για τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου, δήλωσε το Σάββατο ο Αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μοχάμεντ ελ-Γκουίντνι μιλώντας στην εφημερίδα Αλ-Αχράμ ήταν σαφής για το ενδεχόμενο καταδίκης στην εσχάτη των ποινών: «Φυσικά, αν καταδικαστεί για το έγκλημα της δολοφονίας διαδηλωτών, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη θανατική ποινή».

Η συνέχεια στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: