Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

Τελεσίγραφο Καντάφι προς τους κατοίκους της Βεγγάζης


Τελεσίγραφο έστειλε το βράδυ της Τετάρτης, ο στρατός της Λιβύης, στους κατοίκους της Βεγγάζης, που βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, με το οποίο, τους δίνει χρονικό περιθώριο, μέχρι τα μεσάνυχτα, για να απομακρυνθούν από τις τοποθεσίες που βρίσκονται οι δυνάμεις των ανταρτών, αλλά και από τα μέρη που είναι συγκεντρωμένο πολεμικό υλικό.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην οθόνη του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, Αλ-Λίμπια, και απευθυνόταν στους κατοίκους της πόλης στην ανατολική περιοχή της χώρας, αναφερόταν ότι, ο στρατός έρχεται «για να σας βοηθήσει και να εκκαθαρίσει την πόλη σας από τις ένοπλες συμμορίες».

Η λιβυκή τηλεόραση είχε μεταδώσει την Τρίτη, ότι υποστηρικτές του καθεστώτος Καντάφι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη Βεγγάζη, κάτι όμως, που δεν επιβεβαιώθηκε από τους ξένους δημοσιογράφους.

Γεγονός είναι πως σε κανένα δεν είναι ξεκάθαρο αν το τελεσίγραφο του στρατού προς τους κατοίκους της πόλης, θα ακολουθήσει ανάληψη δράσης, από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.

Η συνέχεια εδώ

ΗΠΑ: Δεν αρκεί πλέον η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη

Οι ΗΠΑ, πιστεύουν ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πρέπει να εξετάσουν τη λήψη μέτρων προστασίας για τους πολίτες στη Λιβύη, τα οποία θα υπερβαίνουν την εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, πάνω από τη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, στα Ηνωμένα Έθνη την Τετάρτη.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Σούζαν Ράϊς, είπε στους δημοσιογράφους ότι «η εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πως το Συμβούλιο Ασφαλείας, πρέπει να είναι έτοιμο να σχεδιάσει μέτρα τα οποία θα περιέχουν μεν, αλλά και θα υπερβαίνουν ίσως την εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη».

Από την Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: